Vad handlar det om, egentligen?

Julklappar. Det är snart november och för att ha råd måste en börja nu om inte förut. I detta konsumtionssamhälle så är det inte längre flest julklappar som vinner utan även dyrast. När jag var liten fick vi en hel del julklappar. Med åren blev dem dyrare. Med betoning på vi då jag har flertalet syskon också. Men vi fick julklappar ingen egentligen hade råd med.

Så hur fick man råd? Struntade i räkningar vilket leder till att kronofogden knackade på var och varannan dag. Vilket slutar med att vi inte hade någon el. Då kunde vi inte heller använda oss av våra dyra, elektroniska prylar.

Med den vetskapen försöker jag nu köpa presenter som inte rasar vår ekonomi. En av julklapparna är en dyr sådan som min ena bror vill ge dem, som han inte skulle ha råd att finansiera själv, inte heller vi utan att bli vräkta. Därför frågade min bror om fler ville vara med på presenten vilket dem ville och det möjliggör presenten och dessutom att dem kan få fler än en från oss.

Något dem verkligen vill ha. På så sätt blir dem nöjda. De kommer säkert bli besvikna då dem vill ha så mkt mer och vi skulle vilja ge dem hela världen. Men då skulle det endast bli som för mig och mina syskon. Vi hade många paket att öppna, men sen då?

Det är inte lätt när en vill köpa så mycket mer, gärna allt de kryssat för i leksakstidningen. Men dem ska få egna rum då vår inneboende ska flytta och nya sängar kostar. Likaså inredning. Det känns som om att jag resonerar klokt men ändå brottas jag med tanken på om de kommer bli besvikna över sina 3-4 julklappar. Men det är bra julklappar istället. Dessutom får de säkert fler av andra.

Fattar inte ens varför jag bryr mig om det. Än att bara känna mig tillfreds med de julklappar vi tänkt köpa. Det är inte flest eller dyrast som är bäst utan de värderingar och sättet vi tänker på som gynnar våra barn i slutändan. Så dem slipper sitta och tänka som jag gör nu. Det dem ger eller inte ger kommer vara tillräckligt så länge dem älskar sina barn ovillkorligt och tar hand om dem på bästa sätt för kärlek är gratis.

Annonser

Tack för att du har något att säga!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s