Vad kommer först, en sko eller en säng?

Dom där spider-man skorna har vi inte sett röken av men han jag varit i kontakt med säger att han ska fixa så att det blir rätt. Det tror jag på när jag ser det. Jag tänker i alla fall inte säga till Alexis när paketet har kommit innan jag bekräftat att det är rätt sko som hon äntligen kan få sätta på sina fötter.. De andra skorna ska jag returnera.
En annan sak som vi köpt och som säkert kommer på uttalad tid och inte i någon annan form än just vad det är, en säng. Familjesäng i tjejernas rum.
e359ee53676977e4377490a78897021d_9246cbcdecf89965de40e352347bf671
En semla familjesäng.
Alexis uppe och Novalie nere. Mycket som ska ändras i deras rum för att den här ska ta plats men det kommer bli så fint och mysigt när det är klart. Dessutom har vi tänkt ta bort skötbordet som står i deras rum(då badrummet alltid varit för trångt för att ha något där). Novalie är inte blöjfri men det är nu för tiden enklast att byta på henne när hon står upp. Sedan ska jag göra om hennes skötbord till något annat. Detsamma gäller för hennes spjälsäng. Men vad, återstår att klura på. Har tittat på många bilder med spjälsängar i andra användningsområden. En del har gjort en ”hammock” av det, eller ett skrivbord med olika hyllplan, eller en pysselhörna för barn.
mobler-ny-funktion-10
Vi får se vad det blir.
Vore roligt att kunna återanvända den nu när båda vuxit ifrån den.
Alexis längtar efter den nya sängen och att hon ska få sova där uppe och vetskapen om att hon kan krypa ner till Novalie och sova där(vi får väl se hur det går).
Tanken med denna familjesäng är att slippa att ALLA sover i vår säng på natten. Två vuxna. två barn och två katter. Blir lite trångt. Så när Novalie vaknar på natten kan man lägga sig bredvid henne vilket säkert medför att Alexis stannar i sin säng när hon vet att nån av oss är där inne. Och när de somnat om kan man lägga sig i sin säng(om man inte somnar och sover där över natten). Då får alla i alla fall gått om plats.

Många som säkert tycker att den idén är dum, att sova bredvid Novalie om hon vaknar. Och hon har blivit mer bortskämd än Alexis när hon var liten. Om Alexis vaknade så gick vi tillbaks med henne till sitt rum och la henne i sängen och så satt vi där tills hon somnade. Så hon lärde sig att det inte var någon idé. Sen när Novalie blev äldre så ville Alexis också sova med oss och det som annars var mer sällan blev allt oftare och nu har vi till större delen alltid båda barnen i sängen och även om den är stor så är det som om att den krymper när alla ska ligga och trängas. Så detta blir en lösning som passar oss. Ungarna kanske tycker om det så mycket att vi inte ens behöver sova med dom för att de ska känna sig trygga. Eller så tycker de, liksom vi, att det är mysigt med samsovning. De är ju små en så kort period i livet.

Nu ska jag ta det lite lugnt innan jobbkvällen ska ta vid. En jobbhelg väntar också!

Annonser

2 thoughts on “Vad kommer först, en sko eller en säng?

  1. Alla barn sover nog periodvis i föräldrarnas sängar Under en period hade vi alla tre hos oss så det var tur att de var 2 x 120 cm breda!

    Så det blir ingen trea då? Tänker på spjälsängen…

    • Om det blir en trea så är det inte förrän jag är färdig med studierna. Så om 4-5 år. Och då köper vi en ny eller för den delen begagnad 🙂

Tack för att du har något att säga!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s