Cirkus

Vi gick på cirkusen. Köpte popcorn innan. Vi kom sist av alla men ändå innan allt satte fart.
De bjöd på clown, som är ett måste på cirkus å ja, han var rolig.
Sedan hade de nått nummer med getter å hundar.

Kändes lite B men kul för Alexis. Kom några hästar. Sedan, helt oväntat, kom det inhoppades två sälar. Av publiken att döma så var alla lite förvånade. Det var en stor å en liten. Den lilla blev rädd då den storas boll hamnade snett å nästan mosade det lilla livet. Då ville inte han uppträda mer.

När det var paus så fick publiken betala om de ville att sitt/sina barn skulle få rida runt ett varv var i cirkusens mitt… Kön blev lång snabbt. Alexis var inte ett av de barn som red.
Och jag är glad att vi inte tyckte den tiden var inne än för stackars barn en sådan upplevelse.

Hästförarna var så stressade å hade så sura miner och hur de behandlade barnen sen då. Ju längre kön mattades av värre blev det. De tog en unge som var näst på tur. Satte hen på hästen och hästföraren började gå innan barnets rumpa nådde sadeln. Var ungen oförmögen att hålla i sig själv så höll hästföraren hårt i armen. Barnet var liksom halvvägs av. För hästföraren höll ju trenslet på hästen med ena handen å andra i barnets arm.

Efter ett tag föll sadeln nästan av men hästföraren körde på ändå tills en annan kom å fixade det. Det var en absurd syn. Alla som stod på kö. Hästförarna som liksom springer snabbt som fan ett varv runt. Slänger av ungen, på med nästa, spring runt, sliter av, på med nästa.

Sedan var det en tjejs tur. Hennes mamma pratade med en bekant som också stod i kön. Hon stod lite snett å hade ingen uppsyn över sitt barn. Ena hästföraren lyfte upp barnet som sparkade bakut direkt(konstigt när en butter gammal gubbe helt plötsligt lyfter upp en). Men han fortsatte bort mot hästen. Försöker sätta det sparkande, skrikande barnet på hästryggen. Då reagerar mamman. Kommer fram å sätter barnet i sadeln. Hon håller i sitt barn medan hästen nästintill galopperar. Mamman har svårt att ens hänga med i tempot.

Ni måste vara där för att riktigt förstå vilken sjuk syn.
Och att föräldrarna verkligen ville att sitt barn skulle vara delaktig i just denna ponnyridningen. Hade jag stått i kön å sett hur det gick till hade jag bett om pengarna tillbaks för ponnyridningen å sen gått å satt mig igen. De kan iaf inte ta mer än en tia, allt annat vore sjukt.
Nä usch. Och det är inte allt. Ena gången av alla som hästföraren skulle dra av en unge så fastnade hen med foten lr nått å kom inte över. Då tog hästföraren ett nytt tag å drar igen. Lyckat, avkomman är av. Nästa!! Spring!

Blä. Sen fortsatte showen. Det gick bra för Novalie men Alexis förstod inte riktigt allt och var inte beredd på att musiken skulle dåna mitt i ett clownnr vilket var vad vi tror gick henne att började gråta + trötthet! Vi gick hem för Alexis ville det. Så vi fick inte se hela showen. Kanske blev hon ledsen över att det aldrig kom en tiger. För det sa hon hela tiden ”nu kommer tiger mamma”. Vet inte var hon fick det ifrån.

Blir inte cirkus förrän kidsen blir äldre. Men nu är vi en erfarenhet rikare.
Å sen tycker jag lite synd om cirkusdjuren.

Postat med WordPress för Android

Annonser

Tack för att du har något att säga!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s