Mattips

Idag när jag såg Mitt kök på tv4 så blev jag sugen på att testa dagens rätt som var timjanstekt fläskkarré med mosad pumpa(jag vet det är inte säsong för pumpa) och blomkål.
Fast vi hade tagit fram kyckling så jag marinerade den över dagen så det hade vi till.

Receptet hittar du HÄR om du vill se det på sidan.
(De två första punkterna rör fläskkarré men det går säkert lika bra med annat kött också, som kyckling t.ex).
Annars kommer det här:

En halv blomkål.
Pumpa
1 st gullök, hackad
1 st knippe färsk timjan
3 msk råsocker
300 g pumpa, i bitar
800 g fläskkarré
0.5 dl balsamico
Rapsolja
Salt och peppar att smaksätta med

1. Stek karréskivorna, salta och peppra.
2.
Låt vila i folie eller smörpapper.
3.
Fräs lök, blomkål och pumpabitarna i rapsolja i en kastrull.
4.
Tillsätt vatten och låt allt koka mjukt i ca 15 min.
5.
Mosa med en visp och smaksätt med råsocker, salt och plockad timjan.
6.
Vispa ihop balsamico och 2 msk rapsolja.
7.
Lägg upp karrén på en tallrik, moset bredvid och ringla lite balsamicodressing över.

Annonser

One thought on “Mattips

Tack för att du har något att säga!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s