Vi hade i alla fall tur med vädret.

För er som inte bryr er om sport är detta inlägg inget för er.
Om ni ändå vill läsa min synvinkel på gårdagens match, fortsätt läs:
SM-Final i bandy gick av stapeln igår. Det var en mycket spännande match, stämningen var hög och alla var vi laddade. Vi var laddade till tänderna. Det här skulle vi ta hem. Vi på läktarna hejade som aldrig förr och Giffarna spelade bra bandy. Vi tog över matchen i slutet av första halvlek. Sedan blev det bara bättre och guldfebern var nära. Två och en halv minut extra tid i andra halvlek och det var då allt hände, i alla fall för Bollnäs del.

Det stod 5-5 länge. Läktarna brann nästan upp, det var hett. De som annars inte biter på naglarna gjorde de då. Bollnäs fick ett läge och det utnyttjade dom. 6-5 med bara någon minut kvar av matchen. ”Guld”, skreks det. ”Fy fan vad härligt”,” Segern är vår”. Sedan blev det tyst. En del vände sig om och frågade varandra vad fan som hände. Domaren blåste bort målet. Offside, tydligen. Ni som såg på tvn såg bättre. DET VAR INTE OFFSIDE. En domare bestämde tvärt att jo, offside var det visst. Utan att ens snacka med de övriga domarna om hur de såg på saken. Hans ord var lag. 5-5 igen.

Matchen är slut och det blir övertid, 15 gånger 2 om det skulle behövas. Vilket innebär att först den på mål vinner. På ett frislag gjorde Sandviken mål. Guldet gick till dom. Silvret till giffarna, igen. För andra året i rad och det är absolut inte dåligt. Under hela säsongen så har Bollnäs varit och nosat Saikarna i baken. De låg på andra plats i serien, länge. Sandviken på topp. Så visst är Sandviken värd sitt guld. Det är bara otroligt orättvist hur en domares lilla vissel i en pipa kan vara så avgörande för ett lags öde. Och att det var feldömt! ÅÅH.

Idag togs giffarna emot av bollnäsarnas jubel på torget. Heja! Svt var där och filmade. Det klappades och hyllades. Det var glädje. Självklart låg det en slags sorg över gårdagens förlust också. Men giffarna är glada över de stöd de få av dina fans. Och det är förståligt. Nu hoppas vi på att laget håller sig intakt, att spelare inte lämnar klubben vilket det spekuleras i, så det blir ett guld nästa säsong. Mycket hänger på om Bollnäs får en inomhusarena eller inte. Det innebär tidigare och bättre träning för laget. Kommunen får ta sina tummar ur rövarna och ta tag i saken – på riktigt. Bandyn sponsrar kommunen väldigt mycket, så lite kan de ge tillbaks.


Lite chill innan matchen!

Jag tog inga bilder under matchen. För rädd för att bli knuffad på eller så ( jag är ju lite mer värd nu, när jag bär ett barn ). Men vi stod där det var mycket utrymme och jag blev aldrig knuffad eller liknande, så det var ju bra. Vädret var fint och allt var bra….. TILLS domaren tog lagen i sina egna händer.

Idag, från torget här i Bollnäs. Hyllades giffarna. Tack för en bra säsong!

Annonser

2 thoughts on “Vi hade i alla fall tur med vädret.

Tack för att du har något att säga!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s