ALLA SWEDBANKS KUNDER!

Först av allt så skulle jag vilja ta upp det här med lurendrejerierna som hållt på ett tag. Det har nu kommit in nya anmälningar om att de har blivit uppringda och lurade på pengar. Personer utger sig för att vara i tjänst hos Swedbank av olika slag och vill få dina kontouppgifter och koder och allt sådant! GÅ INTE PÅ DETTA! Det är väl ganska givet att man inte ska det, men det är ju folk som blivit lurade så antagligen inte.

Bankerna har all info de behöver och tar inte uppgifter per telefon. Är det något särskilt så kallas man till ett personligt möte. Ni kan läsa vad aftonbladet skriver om det HÄR. För vidare information. Alla kan ju ta lärdom av det här. LÄMNA ALDRIG ut några som helst uppgifter om din bank om det inte är så att du befinner dig på din bank då, givetvis. Vad de som ringer än säger så ska man ju aldrig ge ut uppgifter.

Det har ju varit mycket om kortkapningar och sådant. Att förövarna bara behöver bara använda sig av en kamera och knäppa kort på fram och baksida av ens bankkort för att kunna kapa det å få tillgång till pengarna på det. Man ska vara väldigt noga med att kolla till de som går iväg med ens kort. Tex när man sitter och ska betala på resturang. Det går så lätt och man är ju så godtrogen och lätt lurad. Jag skulle uppmana alla att vara extra uppmärksamma på det där. Och ha aldrig koden till kortet i plånboken. För då blir det ju lätt för en tjuv som tar din plånbok att ta ut pengar på det.

En del äldre kan ju tycka att det är en trygghet om det är så att de inte kan lära sig koden osv. För oss yngre är det väl en självklarhet. Men för alla är det inte det! Så akta, akta!!

Annars idag så har det varit fullt ös på jobbet och hela det här nya systemet vi har. Men vi börjar få pejl på det och om en vecka när säsongen börjar på allvar, då är vi baddare på systemet! En sak i taget helt enkelt. Jobbade över en timme men det gjorde inte mig någonting.

Just nu har jag en tvätt i tvättmaskinen. Ska väl hämtas om 20 minuter eller så. Sen är det dags för mat, jag är riktigt hungrig nu. Käkade en fralla vid fikat idag. Det var vid tio. Nu är klockan snart halv fem så det är klart att man är hungrig då! 🙂 Det känns inte som om att det är fredag idag, men det är det visst. Och det vanliga på tvn. Men här blir det inte så mycket till fredagsmys. Skulle vilja göra mig en paj, men då måste man ta sig till affären å köpa mjölk å äppel. Får dra ihop något annat ja.

Ingen Kristoffer i helgen som ni förstår, jobb, jobb. Men det har jag  ju skrivit förr! 😉 Men till helgen ses vi lite iaf. Marknad i Bollnäs då, så det blir nog mysigt!

Annonser

One thought on “ALLA SWEDBANKS KUNDER!

Tack för att du har något att säga!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s