Ett inlägg som heter duga ;) Var god å läs.

Igår när det regnade när jag kom hem så hade jag inte mycket till hopp om denna dagen men denna dagen började i solsken och det var en ära att få vakna denna dagen. Man blir på så mycket bättre humör redan ifrån början när man kliver upp då. Och det fina har hållt i sig och solen skiner fortfarande på himlen. På väg ner. En skam å sitta inne nu egentligen.

Jag hade tänkt springa lite nu när jag kom hem men har huvudvärk så väntar en stund och tar nog en promenix sedan. Jag känner att min vinterjacka är för varm för sådana här dagar och min vårjacka, ja den gick kedjan sönder på i torsdags så den kan man bara ha när man tänkt gå med öppen jacka. Jag kom på idag att jag vill ha en fleesejacka/tröja. Dom är ju lagom varma att ha på sig. Slipper jag köpa en helt ny vårjacka precis nu.

Kristoffer tyckte att jag kunde skaffa mig en skinnjacka, ja vi får se. Vet inte om jag ens passar i en sådan, aldrig provat. Och de brukar ju vara rätt dyra och min plånbok är inte så fet just nu ( brukar den aldrig vara ) så det får väl vänta i så fall ( förkortas isf, för de som inte vet 😉 ). Vi får se vart det slutar. Jag undrar också när friskis och svettis börjar sina ute pass. Nån gång i maj va? För de ska jag gå på. Sen ska jag önska mig ett årskort på friskis för jumpa (stavas det så? ) och gym. Eller så får jag kosta på mig det själv. Men det är iaf en uppskattad födelsedagspresent ( vill bara påpeka att jag fyller år i slutet av augusti så bli inte orolig nu ).

Har inga planer för vad det blir för mat. Borde göra matlåda idag så jag får laga lite extra. Var och jobbade idag ju, fick jobb imorron med. 07.30 – 13.30. Rätt bra tider, få se hur det blir med resten av veckan.  Till helgen blir det iaf att åka till Kristoffer som i vanlig ordning på helgerna 😀 Blir väl nån gång på eftermiddagen det, vare sig jag jobbar lr inte. Han lär ju jobba.

I mitten av juli eller så, får man reda på om man kommit vidare efter första urvalet i uttagningen. Jag har ju sökt in på hälsopedagogiska linjen, som jag nämnt tidigare. Så det kommer kännas som en lång väntan dit, men tiden går ju så fort ändå. Jag kommer ju ha saker att göra så rätt som det är så har man fått besked. Om man går vidare ifrån första urvalet så kommer det kännas som om att det tar ännu längre tid tills man vet om man kommit in eller vilken reservplats man har. Spännande.

Jag skulle vilja ändra lite här på bloggen, en ny header lr va man kallar det, men min dator är ju lite knäpp och seg och gör som den själv vill nu för tiden så jag vet inte om jag har energin till att bli arg om den gör som den  vill och inte som jag vill. Dessutom så trivs jag med den som den är, men det är ju alltid lika kul med förnyelser! Min bror har ju ändrat på sin blogg, så då blev jag också sugen! Kanske man ska låta honom ha fria tyglar å göra en till mig? 😉 Kunde ju vara spännade det med.

Just nu är han väl ute med sina friends, tycker han är det rätt mycket nu. Iaf ( = i alla fall ) om man ska tro hans blogg. Vet inte om han har påsklov eller hur det står till med den saken för igår hade han tydligen skrivit ett inlägg kl tio i ett på natten ungefär. Då susade jag så gott i min säng 🙂

Jag fick en ny bok av Kristoffer i helgen också. Den kan jag ju skriva om här för er om ni skulle vilja ha ett litet boktips nu när man kan ligga ute i gräset och läsa några rader. Jag har inte börjat på den än men det blir min nästa bok att läsa….

Titel: Lång väg hem, en barnsoldats berättelse.
Orginaltiteln: A long way gone. Memoirs of a boy soldier
Översättning: Lars Ahlström
Författare: Ishmael Beath
Handling:  Precis som titeln säger så förstår ni att det är en berättelse om en pojke som växer upp under andra omständigheter än vad vi svenskar är vana vid. Från baksidan av boken: ”Ishmael Beath tvångsrekryteras som tolvåring till Sierra Leones regeringsarmé. Där blir han kvar i tre år som fruktad barnsoldat tills han mot betalning befrias av en
UNICEF-representant.  Tillsammans med några andra unga pojkar skickas han därefter till ett rehabiliteringscenter för barnsoldater. Där tvingas han ta itu med alla de vidrigheter han sett och gjort. Samtidigt håller mardrömmarna och suget efter narkotika på att knäcka honom. Men det svåraste av allt är att lära sig att lita på andra människor igen…

Jag tycker den verkar bra så den ska bli spännande och lärorikt att läsa. Jag slukar ju i mig biografi efter biografi. Nu är jag ju inne på Snälla pappa, nej som är skriven av Stuart Howarth. Och den kan jag varmt rekomendera. Är snart klar med den.

Nu känner jag att det blir ett lång inlägg för er att läsa och jag borde gå ut med soporna och börja med nån maträtt här! Förslag på mat att äta kanske hinns med? 😉

Att bara älska någon utan att våga berätta det för personen är den största förlusten av alla
/ Henrik Jonsson

Klockan är: 17.35

Annonser

5 thoughts on “Ett inlägg som heter duga ;) Var god å läs.

  1. Det vaar ett långt inlägg… mjs (må jag säga)… men roligt och kul att läsa iaf (i alla fall).

    Jag håller också tummarna stenhårt för att du skall komma in på den linje du vill. Stenhårt. Kramar!

    • Idag har jag lärt mig något nytt oxå. Den förkortningen du använde MJS = må jag säga. Det har jag inte varit med om tidigare 😉 Jag hoppas också komma in på min linje. Jag är pepp på att plugga och hälsopedagogik är nog intressant! KRAM

Tack för att du har något att säga!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s