Dra på trissor, där är ju solen!

När jag vaknade idag runt halv nio så sken solen starkare än någonsin (nästan). Och idag är det en sådan dag som man bara måste ut, helt självklart. De som sitter inne borde känna skam. Eller iaf något åt det hållet. Själv ska jag iaf gå en promenaad. Kanske går in till stan å tittar lite. Vi får se.

Har suttit och lagt lite pussel och nu börja det ta sig. Stenmuren på bilden kommer vara skitsvår att lägga men man får inte ge sig. På något sätt så kommer det ju bli rätt, bitarna ska ju passa med varandra. Annars får man väl bara hitta på 😉

Jag har nästan precis ätit en stor tallrik med havregrynsgröt men ändå känner jag att hungren kommer igen. Det är väl konstigt. Eller så är det bara jag som har ont i magen. Eller så är det magen som vibrerar på grund av grannens musik. Det är väldigt svårt att avgöra. IDAG måste jag gå ut med soporna. Jag har låtit det vara allt för länge nu. Inte den bästa lukten just nu. Ännu är den mild och jag tänker inte låta den bli starkare!

Det känns oerhört konstigt att vara hemma på en helg. Det är verkligen ett helt annat liv här i lägenhetsområdet då. Jag som tyckt att det varit ett lugnt område fick mig allt en funderare inatt när alla festmänniskor kom hem ifrån krogen och sjöng och hade sig, utanför, som inne i trapphuset på väg till sin(a) lägenhet(er). Även om de var på bottenvåningen så hörde man dom (jag bor längst upp, inte på vinden utan en våning ifrån).

Musik på kvällen (säkert nån förfest) och sånt. Annars brukar det bara vara barnskratt och hög volym på tvn. Men det är väl alltid skönt att få se en annan sida av huset. Eller höra kanske jag ska skriva. Nu är det visst någon här i huset som precis har vaknat efter festandet igår å satt på musik, eller så är efterfesten inte riktigt slut än. Han/hon kan ju också ha somnat ifrån stereon i fyllan å villan. Men det orkar jag inte spekulera i.

Fast människan kanske ligger där inne helt medvetslös. Fått för mycket i sig! Ja, om musiken inte har slutat dunka förens ikväll. Då får jag ringa polisen haha! Jag är en bra granne, håller reda på grannarna. Eller så är jag en sådan där svallerkärring som håller koll på varenda kotte (läs, människa) i huset. Än så är jag bara den unga flickan/kvinnan i mitten på översta våningen.

Om det hade hänt något med mig som var tvunget att komma offentligt så skulle jag vara i bemärkelsen kvinna. Men det är inte alltid jag känner mig som en. Ibland är man väl en hjälplös flicka. Om jag var en hjälplös kvinna istället så hade man lätt kunnat tro att jag just kommit i klimakteriet. Det är ju inte direkt en fröjd. Flickor är inte i klimakteriet så jag är i så fall, när jag är hjälplös, en flicka.

Kristoffer, kom å rädda mig. Jag är en hjälplös flicka. Gör mig till kvinna (fri tolkning).

Annonser

One thought on “Dra på trissor, där är ju solen!

Tack för att du har något att säga!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s